From M ke Kuo

Sent: Thursday, Novenber 15, 2001 3: 38 PM

To: Frank Ibrahim Steve Cheng; Denise Teng

Cc: Bella Lee

Subj ect: RE: AXESSTEL, INC., FCC | D. PHTACWI800, AN01T1670

Question #8: Conducted Spurious em ssion tests: RBWof 30kHz was used. To nake
ant enna conduct ed spurious enission neasurenent, RBWVBW1MHZ shal | be used.
Pl ease provi de additional test data plots.

Question #9: Wat is the instrunment setting used during substitution tests ?
Best Regards
M ke Kuo / TCB Certifier

————— Original Message-----

From M ke Kuo

Sent: Wednesday, Novenber 14, 2001 6:32 PM

To: Frank Ibrahim Steve Cheng; Denise Teng

Cc: Bella Lee

Subj ect: RE: AXESSTEL, INC., FCC | D PHTACWI800, AN01T1670

Comments for Question #2: Page 8 of test report indicated 316mWnot 216nmWN By
conparing the conducted output nmeasured in page 19 of test report, the output
power range is from26.68dBmto 27.21dBm 316mWis about 25dBm Were is 316mN
rated power coning from?

Conments for Question #4: Agreed with your explanation. The Part 15 user
i nformati on specified in nmy Question #4 is not required.

Question # 6: This device can be powered by battery. As indicated in the Theory
of operation "When adapter power is off, battery, which is connected to U9 start
to supply power to the circuit. If adapter power is recovered and start to
supply power to the circuit, the power fromthe battery will be shut off. Wen
166 pin of UL(MSM is HGH @B turns on and starts to charge the battery via U5
and its neighbor circuit."” During the Frequency Stability tests, there is no

i ndi cation that battery end-point was investigated. Please provide additional
test data.

Question #7: Please provide em ssion designator with necessary bandw dt h.

Technical reviewis still in process, additional questions nmay come out after
reviewing the replies to above questi ons.

Best Regards
M ke Kuo

————— Original Message-----

From Frank |brahim

Sent: Wednesday, Novenber 14, 2001 6:13 PM

To: M ke Kuo; Steve Cheng; Denise Teng

Cc: Bella Lee

Subj ect: RE: AXESSTEL, INC., FCC |D: PHTACAM800, AN01T1670



H M ke,

Answers to the questions are as foll ows:
Answer to Question 1:
Typo error, will be corrected.

Answer to Question 2:
216 mMNis the output power without antenna gain, if you add to it the antenna
gain it will be very close to 1W

Answer to Question 3:
Typo error, will be corrected.

Answer to Question 4:

The device is not a PC peripheral, the PCis used to activate the carrier, the
fax message can be sent by connecting to a fax machine and not to a PC per
user's nanual .

Answer to Question 5:
W11l be provided later after investigating.

Regar ds,

————— Original Message-----

From M ke Kuo

Sent: Wednesday, Novenber 14, 2001 7:54 PM

To: Steve Cheng; Frank |brahim Denise Teng

Cc: Bella Lee

Subj ect: FW AXESSTEL, INC., FCC | D: PHTACAM800, AN01T1670

————— Original Message-----

From CERTADM

Sent: Wednesday, Novenber 14, 2001 4:52 PM

To: 'nkuo@csent. coni

Subj ect: AXESSTEL, INC., FCC |D: PHTACWI800, ANO1T1670

Not i ce_cont ent

Question #1: This device is |licensed under FCC Part 22 requirenents. However,
on the page 7 of test report indicates this device conplied with Part 24

requi renents. Pl ease explain.

Question #2: Page 8 of test report indicated the rate output power is 316nmN
This informati on does not agree with requested output power ( 1 W. Please
expl ai n.

Question #3 : Page 19 of test report, the ERP calculation for Channel 29 is
incorrect. Please correct it.

Question #4: This device is equipped with RS232 to be connected to Personal
Conput er for sending the Fax nessage. By having this RS232 and connection to
PC, this device also considered as PC peripheral. The conpliance information



requi red under section 15.19(a)(3), 15.21 and 15.105(b) of FCC rules nust be
i ncluded in the user nmanual

Question #5 Pl ease provide technical information to conply with 2.1091
requirenents.

Addi tional questions nmay be asked after reviewing the reply for above questions.
Best Regards

M ke Kuo / TCB Certifier

The itens indicated above rmust be submtted before processing can continue on
t he above referenced application. Failure to provide the requested information
within 60 days of the original e-mail date may result in application dismssa
and forfeiture of the filing fee. Al so, please note that partial responses

i ncrease processing tinme and should not be submitted. Any questions about the
content of this correspondence should be directed to the e-nail address |isted
bel ow t he nane of the sender.



