With reference to your request, please find the following response:

1. The test data has been reverified, therefore frequency range is 903-927MHZ.
Information is contained in uploaded test report section 5.5.
2. There is a cable loss of 9.8dB. This is added to the power output of the device. The output power
calculation is:
Channel 0: Output Power = 19.36 + 9.8 = 29.16
Channel 9: Output Power = 19.03 + 9.8 = 2883
Channel 16: Output Power = 17.36 + 9.8 = 27.16
3. The Maximum Permissible Exposure (MPE) distance per ANSI C95.1, table 2 uncontrolled

environments is f (MHz)/1500 [mW/cm?.

The maximum output power for C & | Gas Meter is 764 mW. The numerical value of the gain for

the antenna is 5.5dB. Therefore, the power density is:

764 mW x 5.5 /(4 Ttr?) = 916 MHz/1500 [mW/cm?]
r=[(764 x 5.5 x 1500) / (4 Ttx 916) V2
r = 23.4cm

Therefore, the maximum calculated MPE distance (r) is 23.4cm. The installation instructions shall indicate
that at least 25.4cm (23.4cm +2 margin) separation be provided between the antennas and the people.

5. INNOVATEC C & | GAS METER INSTALLATION

Installation Instructions
Note: Installation of the Innovatec C & | Gas Meter is to be performed by properly trained personnel only.

1. The Innovatec Meter must only be connected to no more than 10.8Vdc. Serious damage can result
from connecting to a higher voltage.

Note: The Innovatec C&I Gas Meter is designed to operate only with the antenna supplied. Do not substitute
any other antenna without consulting Innovatec. Violation of FCC regulations may result if the Meter is
operated with any other antenna.

To meet the FCC RF Safety Exposure Compliance, verify that the device is located such that a minimum of
4.29m separation is provided between the device and all persons.



FCC WARNING STATEMENTS

NOTE: This equipment has been tested and found to comply with the limits for class B digital device
pursuant to Part 15 of the FCC Rules. These limits are designed to provide reasonable protection
against harmful interference in a residential installation. The equipment generates, uses and can
radiate radio frequency energy and, if not installed and used in accordance with the instructions,
may cause harmful interference to radio communications. However, there is no guarantee that
interference will not occur in a particular installation. If this equipment does cause harmful
interference to radio or television reception, which can be determined by turning the equipment off
and on, the user is encouraged to try to correct the interference by one or more of the following
measures:

»  Reorient or relocate the receiving antenna

* Increase the separation between the equipment and the receiver.

e Connect the equipment into an outlet on a circuit different from that to which the receiver is
connected

e Consult the dealer or an experienced Radio/TV technician for help.

CAUTION:  Changes or modifications not expressly approved by the party responsible for
compliance could void the user’s authority to operate the equipment.



