
                  American Telecommunications Certification Body Inc. 
                                               6731 Whittier Ave, McLean, VA 22101 
 
 
 
October 1, 2004 

RE:    ASUSTeK Computer Inc. 

FCC ID:  MSQS2NWM3B2200BG 
 

I have a few comments on this Application. Depending on your responses, kindly understand there 
may be additional comments. 
 

1.) The Manual for this device is very confusing – are you seeking approval for the complete 
computing system, or just a Limited Modular Approval (LMA) for the use of the Intel wireless 
card in this chassis computer? If Certification is sought for the entire notebook computer, a 
complete manual with all appropriate regulatory information must be presented. If LMA then all 
appropriate language must be in LMA manual as an advice to installers. 

2.) The Label does not meet the current requirements for 15.19(a). It is no longer necessary to 
include the statement “For Home or Office Use”. 

3.) If a LMA is sought for this product then the transmitter card must have its own label and not the 
Intel label. 

4.) The Test Setup photos indicate their may be some mistake in the radiated testing setup. If 
either LMA specific to a particular chassis or full Certification of the complete notebook 
computer is requested, then the photos should show all ports are filled with peripherals. This 
device must be tested as a system. Typically I expect to see printer, serial device, mouse, and 
external monitor to name just a few possible devices. Kindly refer to ANSI C63.4 for complete 
information. 

5.) The Band Edge plots in section 5.6 of the Test Report are too small to be useful. Have pity on 
my eyesight. Please provide better, clearer, larger plots. 

6.) The SAR Report does not contain any Z-Axis scans at the point of maximum SAR value. 
Please supplement your report. 

7.) The SAR report should show the ambient temperature, fluid temperature, and power drift on 
each plot. Please correct. 

8.) Please make all SAR plots including System Validation Data bigger. Clarity is needed 
whenever graphical data is presented from the laboratory. The values on the SAR plot are not 
readable when this document is enlarged. 

9.) Please note that operation of this device in US is limited to Channels 1-11. The end user must 
not have any method of selecting a “country code” which may allow transmission outside of the 
legally permitted range. I will be checking the finalized Manual for this feature. 

 

 
 
 
William H. Graff 
President and Director of Engineering 
 
mailto:  whgraff@AmericanTCB.com 
 
The items indicated above must be submitted before processing can continue on the above referenced 
application.  Failure to provide the requested information may result in application termination. 
Correspondence should be considered part of the permanent submission and may be viewed from the 
Internet after a Grant of Equipment Authorization is issued.  
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Please do not respond to this correspondence using the email reply button.  In order for your response to be 
processed expeditiously, you must submit your documents through the AmericanTCB.com website. Also, 
please note that partial responses increase processing time and should not be submitted. 
 
Any questions about the content of this correspondence should be directed to the sender. 


