March 2, 2004

RE: Savi Technology
FCC ID: KL7-654T-V1

1) The label appears to be applicable to 4 different models, while the users manual and
other information given in this application appears to only cover 2 models. Please
provide an explanation of the differences between the additional -003 and -004 models
and whether this application is expected to cover these models.

Answer to question 1 is: The label drawing provided represents the labels applied
to the ST-654-00X Tags during different levels of compliance approval. The -004
label (FCC) will be applied only to tags that go to customers intending to use
them in the US. The -003 label (FCC and CE Self Declararion) will be applied to
tags that go to customers intending to use them in the US and/or Europe. The -002
label (FCC, Industry Canada and CE Self Declaration) will be applied to tags that
go to customers intending to use them in the US, Canada and/or Europe. The -001
label (FCC, Industry Canada and CE Notified Body) will be applied to tags that
go to customers intending to use them in the US, Canada and/or Europe. Savi
intends to place these labels on two models at this time which differ only in
memory size. Since it is not possible to obtain all type approvals at the same time
and Savi needs to ship products as soon as possible, it becomes necessary to have
different labels created. Savi always makes sure that the tags shipped have proper
type approval for the country intended for use. Eventually, all approvals will be
obtained and the -001 label will only be used.

2) This device contains multiple modes of transmission, which all modes appear to fall
under 15.231(e). However, the theory of operation does not directly stipulate which
section of the rules the "beacon mode" falls under. Please clarify.

Answer to Question 2 is: The Theory of Operations states: "Beacon Mode
transmissions are averaged per FCC 15.35 and comply with the requirements of
Section 15.231(e) field strength and duty factor." Please refer to page 9 of 14.

3) It appears that all aspects of transmit fall under 15.231(e). However the theory of
operation page 4 and users manual mentions a 300 ft distance at 433.92 MHz for the
SaviTag 654. Is this distance correct given the power output only meeting 15.231(e)?

Answer to question 3 is: The 300 foot range mentioned is line-of-site. Please
remember that transmissions are averaged per FCC 15.35 and comply with the
requirements of Section 15.231(e) field strength and duty factor.



4) My information given in the users manual, this device has been approved to class A
digital device emissions. Please note that the 433.92 MHz receiver portion of the device
is required to meet limits that are more stringent (equivalent to class B levels). Please
explain how this was accomplished.

Answer to question 4 is: The receive-mode emissions and digital device emissions
actually meet FCC Class B limits, although the device is a Class A device (not for
use in residential environments). The test data (page 7 of 7) contains the results
for testing the receiver (LO and second/third harmonics), showing emissions
below the 15.109 limit at 3m for a receiver or Class B digital device.

5) The test report does not appear to show any antennas for < 200 MHz. The 30 - 2000
MHz band is expected to be investigated to ensure any down conversion, digital device
emissions, etc. are not of concern. Please correct/comment.

Answer to question 5 is: Preliminary measurements form 30Mhz to 4Ghz were
made in an anechoic chamber to identify the frequencies of significant emissions.
Only the emissions related to the fundamental signal, its harmonics and the LO
were observed. All final measurements were made on an OATS at those
frequencies. The biconical antenna used for the preliminary measurements was:
EMCO Biconical Antenna model 3110B, asset # 1320, calibration due 20-Aug-
04.

6) Exhibit 2 (page 2 of 2) of the test report mentions applicable data for a different model
device. Please correct/comment.

Answer to question 6 is: The heading for this Exhibit is incorrect and has been
revised.

7) Please comment on the RBW/VBW setting used for radiated emissions.

Answer to question 7 is: Page 10 of 18 of the test report states that peak
measurements above 1 GHz are made using RBW=VBW=1MHz and that below
1GHz a test receiver is used. Peak measurements below 1GHz are made using a
test receiver with bandwidth set to 120kHz and peak detector or QP detector as
identified in the test data tables. Peak measurements above 1GHz were made with
RBW=VBW=1 MHz. Average measurements were calculated from the peak
measurements by applying the duty cycle correction factor (20dB), as detailed in
the test data

If you need any other information, please let me know.
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Mark Briggs



