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      April 29, 2002 
 

American TCB 
6731 Whittier Ave 
Suite C110 
McLean, VA 22101 
Attn: Mr. T. Johnson 

 
RE: your e-mail dated April 9, 2002; Rokonet Electronics Ltd. 
FCC ID: JE4WT90V2 

 

Dear Mr. Johnson,  
Please find below the answers to your questions.  

1. The PCB photos were uploaded via "Add to existing application”, refer to Internal Photos_2-
14925 folder on April 29, 2002. 

2. The fast monitoring selector and jumper were taken out of the PCB for FCC version due to your 
feedback. 

3. The pulse count option is only for confirmation of detection. It determines how many times an 
event should be detected before a message is sent. It does not affect the duty cycle. 

4. The T90 stops transmitting after the 8 frames. After transmission the transmitter ”sleeps” for at 
least 2.5 min. The microcontroller controls the transmitter, it is responsible for all the transmitter 
operation. 

5. Two spurious emissions were not recorded because the measured results were more than  
20 dB below limit. Please see below. 

 

Signal Freq (MHz) Peak Amp 
(dBuV/m) 

Limit Average 
(dBuV/m) 

Result 
(dBuV/m) 

Margin  
(dB) 

1 316.138800 41.25 55.8 31.35 -24.45 
2 319.920000 43.01 55.8 33.11 -22.69 

Average factor = -9.9 dB 

 

6. The PIR detector is a part of the security system, and it is very important that it would send a 
status message indicating that it is fully functioning. The PIR indicates the battery, tamper and 
alarm conditions. The T90 sends only 4 frames in the hourly status reports, so, the transmission 
time is less than 1 sec. The revised operational description was uploaded on April 29, 2002. 



 

HERMON LABORATORIES   

 

 

7. Plots 1, 2 in “Plots_new_14925” folder were submitted via "Additional information" on April 29, 
2002. The plots were taken directly from the scope’s display, ‘Time/Division’ is shown at the top of 
the display.  
Note: these transmissions are not the hourly status reports, they are due to events (the person 
presses the button and the transmission is sent). 

8. Yes, the correction is already incorporated into the Peak Amp measurement, refer to test results 
in the sections 4.2, 4.3 of the test report. The correction column includes antenna factor, cable loss 
and appears for our inner purposes only (the quality control). We apologize for this 
misunderstanding. 

Many thanks for your patience. 

Sincerely, 

 

Marina Cherniavsky, 
Certification engineer 


