
4/17/02

Correspondence:

To:  Steve Dayhoff
From:  Drew Rosenberg
Re:  Pulsed Device

Dear Mr. Dayhoff,

This is a response to your email dated April 12, 2002 regarding
the nature of our pulsed device.  For your convenience, a copy of this
email has been attached to the end of this correspondence.

Please refer to Attachment B on page 14 of the EO951ESS FCC test
report.  As this attachment states, our device sends manchester encoded
92 byte packets of data at a bit rate of 16.384kBit/sec.  This yields a
bit pulse width of:

Bit Pulse Width = (1/16.384kBit/sec) = 61.04uS

Referring back to Attachment B of the EO951ESS FCC test report,
the 51ESS broadcasts each packet every two to six seconds, which is far
beyond the 100ms limit for time averaging that is stated in 47 CFR
15.35c.  Therefore, with a maximum of one packet being sent within any
given 100msec interval, the worst case PRF over 100msec can be
determined as:

PRF = (16.384kBit/sec)*(50% manchester encoding)*[(44.92 msec message length)/100msec]
+ (0 kBit/sec)*(55.08msec no message)/100 msec

= 3.6799kHz

Using this data, the PRF and pulse width calculated above can be
multiplied to give .2246, which is equal to the duty cycle that was
calculated in Attachment B of the FCC test report.

If you have any further questions regarding this, then please
feel free to contact me.  One other resource that you may find helpful
would be Joe Dichoso, who is very familiar with our products and their
pulsed operation.

Regards,

Drew Rosenberg
Regulatory Engineer
Itron, Inc.
2401 North State Street
Waseca, MN 56093
507-837-5264
Drew.rosenberg@itron.com



To: Andrew Rosenberg, Itron, Inc.
From: Steve Dayhoff

sdayhoff@fcc.gov
FCC Application Processing Branch

Re: FCC ID EO951ESS
Applicant: Itron, Inc.
Correspondence Reference Number: 22606
731 Confirmation Number: EA861372

1)  What is the pulse width and pulse repetition frequency (PRF) of
this device?

The items indicated above must be submitted before processing can
continue on the above referenced application.  Failure to provide the
requested information within 60 days of the original e-mail date may
result in application dismissal pursuant to Section 2.917 (c) and
forfeiture of the filing fee pursuant to section 1.1108.

DO NOT reply to this e-mail by using the Reply button.  In order for
your response to be processed expeditiously, you must upload your
response via the Internet at www.fcc.gov, Electronic Filing, OET
Equipment Authorization Electronic Filing.  If the response is
submitted through Add Attachments, in order to expedite processing, a
message which informs the processing staff that a new exhibit has been
submitted must also be submitted via Submit Correspondence.  Also,
please note that partial responses increase processing time and should
not be submitted.

Any questions about the content of this correspondence should be
directed to the e-mail address listed below the name of the sender.


