
Responses from NTS: 
 
Question #1 
 
Block Diagram:  Please find a revised Block Diagram attached. 
 
 
Question #9 
 
The ports that were not filled were either configuration or maintenance 
ports.  In normal operation this device is mounted outdoors with only an 
Ethernet cable attached. 
 
Question #11 
 
The RF output power is not reduced within the radio itself.  The antennas 
are supplied with specific part numbers and are sold specifically with this 
transceiver.  All antennas with gain higher than 6 dBi have a cable that is 
permanently attached to the antenna.  The rf power output that was 
measured and reported in the test report is measured at the input to the 
antenna itself (at the output of the permanently attached cable).  For test 
purposes a connector was installed on the length of cable. 
 
Question #12 
 
Please find Appendices A, B, and D attached 
 
Question#13 
 
Please find a revised section of the user manual  
 
Question #14 
Please find a revised section of the user manual 
 
Question #15 
Please find Appendices A, B, and D attached 
 
Question #16 
Please replace the existing Operational Description with the file “FH-
whitepaper_1_for TT.DOC”. 
 



Question #17 
The user cannot select operating frequencies.  The device is a frequency 
hopping system and the frequency hop table and sequence is 
determined by the firmware loaded in the system at the factory. 
 
Question #18 
Please find a corrected label exhibit 
 
Question #19 
Please note that the device was set in normal operating mode (TX and 
RX) during Conducted Emissions testing.  The data on pages 12 – 15 
represent both TX and RX modes. 
 
Question #20 
The model number should be 195Es. 
 
Question #21 
The listing should be done under Electronic Systems Technology, Inc.  The 
label has been revised to include Electronic Systems, Inc. 
 
Question #22 
Please find a revised test report to address this issue. 
 
 
Responses to email 5/24/07 
 
1)          Appendix A cites FCC "type acceptance" number.  Please  
note this should be Certification, not type acceptance. 
 
Please find a revised Appendix A 
 
2)          Users manual does not appear to contain RF exposure  
information (20 cm spacing requirements and non-colocation 
requirement).  Please update. 
 
RF Exposure information is included in Appendix A and in 
APPENDIX B 
 
3)          Users manual does not appear to contain information  
required by RSS-GEN section 7.1.4 and 7.1.5. 
 

See revised Appendix A 
 
4)          Responses regarding previous comments 16 – 22 do not  
appear to be provided. 

 
See responses above 


