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To: 
 

TIMCO Engineering Inc.                                   
849 NW State Road 45                                                        
Newberry, Florida 32669                                                    
http://www.timcoengr.com                                                  
888.472.2424 F 352.472.2030  
tei@timcoengr.com  

From: 
 

Rudy J. Pillmeier 
Alcatel-Lucent USA Inc. 
Global Product Compliance Laboratory  
Building 28-114H 
600-700 Mountain Ave, P.O Box 636 
New Providence, NJ     07974-0636 
908-582-2810 
rudy.pillmeier@alcatel-lucent.com 

Subject: Re: FCC ID:  AS5ONEBTS-16  
 Applicant: Alcatel-Lucent USA Inc.  
 Correspondence Reference Number: 128308  
 Form 731 Confirmation Number: TC134919  
 Date of Original E-mail: 07/10/2012 
 
Timco Job # 386UC12 
GPCL Project # 2012-0010 

Date: July 19, 2012 

 
Response to FCC Correspondence,  Reference Number: 128308 

 
Dear TIMCO  
 
The responses below follow a reprint of your questions from the email dated 7/10/2012 in reference to our filing under 
FCC ID: AS5ONEBTS-16 and Timco Job # 386UC12.  
We hope this resolves the questions raised.   
 
Kind Regards 
 
Rudy J. Pillmeier 
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1. It appears that, based on Exhibits 2 and 12, the maximum power output presented is mean/average power. Per 
27.50(d)(5), PAR (peak-to-average) ratio should be less than 13 dB if average power is measured. No compliance 
data can be found in the test report. 
 
Response: 
The maximum output power presented is mean/average power.  Although a PAR measurement is not required in Sections. 
2.1046 through 2.1057 as specified in section 2.1033, the data was presented as part of the Modulation Data in the subject 
test report and can be found in Exhibit 13.   Specifically Figures 13B, 13C and 13D on pages 9-11, attached below, 
includes PAR measurement as part of the analysis.  The upper right “log magnitude” chart plots PAR for the actual data 
rate against a standard Gaussian response.  The chart indicates that the PAR is approximately 8.2 dB which is well below 
the required 13 dB.  It should be noted that the time stamp at the top right of the overall chart is the Agilent 89600B test 
system time stamp applied at time of measurement.    The files were saved from the instrument in both “Tiff “(B&W) and 
pdf (color) formats with a white background (for easier printing).   The pdf files were then inserted into the MSWord 
report prior to conversion of the overall report to pdf to reduce file size.  This re-pdf’d process seems to have degraded the 
quality of the power charts that was in the report.  Attached below are higher resolution copies of the three original source 
data files that were in the report documenting PAR performance for QPSK, 16QAM and 64QAM operation.  
 
Modulation and PAR were verified for each of the 11 “Edge of Block” measurement test configurations.  At each of the 
11 block edges the modulation and PAR was verified for QPSK, 16QAM and 64QAM operation.  A total of 33 screen 
plots were recorded.  Three were presented as examples and the compliance of the rest of the data was reported in Exhibit 
13.  The verification of modulation at every block edge was executed to ensure that the measurement of RF Power 
(Exhibit 12), Occupied Bandwidth (Exhibit 14) and Conducted Spurious emissions at the Antenna terminal (Exhibit 15) 
would represent valid performance.   
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QPSK Channel 30 Modulation data. 
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16QAM Channel 30 Modulation data. 
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64QAM Channel 30 Modulation data. 
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2. Part 27.53(h)(1) requires that band edge (less than 1 MHz removed from the assigned frequency block) 
performance is measured with a resolution bandwidth of at least 1% of the emission bandwidth, where emission 
bandwidth is defined to be the 26 dB bandwidth. Please clarify the relationship between the selected RBW, 30 
kHz, and the 26 dB BW.  
  
Response: 
The CFR (Part 27.53(h)(1)) states: “a resolution bandwidth of at least one percent of the emission bandwidth of the 
fundamental emission of the transmitter may be employed”. 
 
A 3 MHz emissions bandwidth signal has a 1% bandwidth of 30 kHz.  The recommendation of the CFR is to use a 
resolution bandwidth more narrow that the signal bandwidth in order to accurately assess the performance at band 
edge.  Since spectrum analyzers typically have fixed resolution bandwidth, the tradition has been to select a bandwidth 
close to the desired value and appropriately adjust the limits. Test equipment with a 30 kHz resolution bandwidth typically 
provides a 10 dB lower noise floor than testing at 50 kHz.  When connecting to a high power transmitter, the insertion loss 
of the coupling network also impacts the overall dynamic range thus the 10 dB lower noise floor improves the compliance 
margin that can be resolved.  
  
 The use of a 30 kHz resolution bandwidth has traditionally been used to show performance close to the carrier.  Some 
areas of the CFR specify 30 kHz specifically or in other cases such as CFR Part 27.53(a)(5) which states: "A narrower 
resolution bandwidth is permitted in all cases to improve measurement accuracy provided the measured power is 
integrated over the full required measurement bandwidth (i.e. 1 MHz or 1 percent of emission bandwidth, as 
specified)."  For the Occupied bandwidth measurements presented, the data represents an integration not only 1 MHz 
beyond the “edge of block” but for each and every AWS block and band. 
  
The EMC tests were conducted over a period of time according to the dates shown on spectrum analyzer plots. 
The applicant is advised to list test dates in future test report summary. This could put a test date on those tests 
that do not show time stamps. That information is also useful in verifying the calibration dates of the equipment 
used. 
 
Response: 
All of the test plots in the subject test report have an equipment generated time stamp.  The transmit port 
conducted measurements were performed over the period of January 17-24, 2012.  We acknowledge your 
suggestion for a test date summary and will consider its inclusion for the next filing. 
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From: tei@timcoengr.com [mailto:tei@timcoengr.com]  
Sent: Wednesday, July 11, 2012 5:01 PM 
To: Pillmeier, Rudolf J (Rudy); Farina, Michael P (Michael); Majkowski, Walter S (Steve) 
Subject: Request for additional info - ALCATEL-LUCENT USA, INC. - FCC ID: AS5ONEBTS-16 - JOB #: 386UC12 

 

TIMCO ENGINEERING INC.                                  TCB & FCB 
849 NW State Road 45                                                                         FCC Approvals 
Newberry, Florida 32669                                                        Industry Canada Approvals 
http://www.timcoengr.com                                                         Notified Body for Europe           
888.472.2424 F 352.472.2030 email: tei@timcoengr.com 
 
July 11, 2012 
 
MR. RUDOLPH PILLMEIER 
ALCATEL-LUCENT USA, INC. 
908-582-2810  
rpillmeier@alcatel-lucent.com; mpfarina@alcatel-lucent.com; majkowski@lucent.com 
 
SUBJECT: TIMCO-TCB/Request for additional info - ALCATEL-LUCENT USA, INC. - FCC ID: 
AS5ONEBTS-16 - JOB #: 386UC12 
 
Dear MR. PILLMEIER: 
 
Today, we received a request for more information from the FCC.  They state there are two minor issues which 
require your clarification.  We will submit your response to the FCC as soon as it is received.  The following is 
from the FCC: 
----------------------------------------------------------------------- 

In review of this grant, two minor issues are identified which require your clarification.  
 
1. It appears that, based on Exhibits 2 and 12, the maximum power output presented is mean/average power. Per 
27.50(d)(5), PAR (peak-to-average) ratio should be less than 13 dB if average power is measured. No 
compliance data can be found in the test report.  
 
2. Part 27.53(h)(1) requires that band edge (less than 1 MHz removed from the assigned frequency block) 
performance is measured with a resolution bandwidth of at least 1% of the emission bandwidth, where emission 
bandwidth is defined to be the 26 dB bandwidth. Please clarify the relationship between the selected RBW, 30 
kHz, and the 26 dB BW.  
 
The EMC tests were conducted over a period of time according to the dates shown on spectrum analyzer plots. 
The applicant is advised to list test dates in future test report summary. This could put a test date on those tests 
that do not show time stamps. That information is also useful in verifying the calibration dates of the equipment 
used. 
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The items indicated above must be submitted before processing can continue on the above referenced 
application.  
Failure to provide the requested information within 30 days of the original e-mail date may result in application  
dismissal pursuant to Section 2.917(c). 

 
DO NOT Reply to this email by using the reply button. In order for your response to be processed expeditiously, 
you must upload your response via the Internet at www.fcc.gov, E-Filing, OET TCB/Accreditor Electronic 
Filing,  TCB Login, Submit Correspondence. Also, please note that partial responses increase processing 
time  and should not be submitted. 

Mr. Pillmeier, Please respond to the two items listed.  We will submit your response to the FCC as soon as it is 
received.  Your help is greatly appreciated. 

Best regards, 
Timco Engineering 
 
 


