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SUBJECT: LUCENT TECHNOLOGIES INC.(HOLMDEL) - FCC ID: AS5ONEBTS-08 
 

1. TCB Question:  Radiated spurious emissions – part 2.1053/  SUBEXHIBIT 11.6:  
The FCC requires (since 1999) that the measurements for licensed devices be 
performed using the method of measurement as prescribed in ANSI/TIA/EIA-
102.CAAA or ANSI/TIA/EIA-603 (not ANSI C63.4 which is only for part 15 
devices).  The calculation method using the free space equation to derive the 
power into a ½ wave dipole from a field strength measurement is no longer 
accepted by the FCC.   Please revise the test data and method of measurement 
accordingly. 

 
 
Applicant’s Answer:  
Radiated Spurious emissions test method submitted in AS5ONEBTS-08 
 have been used and submitted by Lucent and other manufactures for Part 22 and 24  
applications many times since 1999 (see AS5CMP-46; AS5ONEBTS-06, IHET5DJ1, ...). 
 
CFR 47 Sect. 2.947 Measurement Procedure (3)  states "Any measurement procedure 
acceptable to the commission may be used to prepare data demonstrating compliance 
with the requirements of this chapter." 
 
CFR 47 Sect. 1053 (a) states "...Information submitted shall include the relative radiated 
power of each spurious emission with reference to the rated power output of the 
transmitter, assuming all emission are radiated from halfwave dipole antennas." 
 
From FCC Interpretations Database Site, questions regarding 2.1053 
INQUIRY: To date we have perform and submitted Harmonic emission compliance 
using a converted -13 dBm to a field strength limit @ 3 meters (82.2 dBuV/m for EIRP 
or 84.2 dBuV/m for ERP). Again, is this still the acceptable method or is the substitution 
now the only preferred test method?  
 
RESPONSE:  
 
FOR CONSISTENCY, WE WANT EVERYONE TO USE THE SUBSTITUTION 
METHOD. HOWEVER, WHEN THE INITIAL MEASURED FIELD STRENGTH 
LEVELS OF THE SPURIOUS EMISSIONS ARE MORE THAN 20 DB BELOW THE 
ABOVE CITED LEVELS, THEN CONTINUATION WITH THE SUBSTITUTION 
METHOD IS NOT NECESSARY.  
 



The information provided in AS5ONEBTS-08 Subexhibit 11.6 meets the above 
requirements (emissions more than 20 dB below cited levels). 
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