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District 450 Golden Gate Ave.
Director San Francisceo, Calit 94102

Person to Contact:

 

* The Regents of the University Desk Officer

of California Telephone Number:

c/o The Office of the Ceneral (415) 556—53%53
Counsel Refer Reply to:

590 University Hall EP/EO:l
2200 University Avenue .. Date:

72 . r~Berkeley, CA 94 ‘0 8 SCP 1982

Re: Request for Confirmation of Exempt
Status under Section 5Ql(c)(3) of
the Internal Revenue Code of 1954

Dear Regents:

This is in reference to your letter of July 13, 1982 requesting confirmation
of the exempt status of The Regents of the University of California under
section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code of 1954.

In our letter of September 14, 1939, Code IT:P:T:Ll CQ, it was held that

you were entitled to exemption under the provisions of section 101(6) of

the Revenue Act of 1938.

A determination or ruling letter issued to an organization granting
exemption under the Internal Revenue Code of 1954 or under a prior or
subsequenat Revenue Act remains in effect until exempt status has been

_terminated, revoked or modified.

Our records indicate that you are the regularly constituted state university
of the State of California originally created by a state legislature act of
1868 ; that you are engaged in educational activities; that your income is

derived from investments, endowments, tuition, and miscellaneous sources;

anad that your income is used in furtherance of your educational activities.

In addition, it appears from our records (fiacludxng the. information submitted
with your lecter of July 13, 1982), that there has been no. change in your
organization‘s exempt status. Accordingly, our letter of September 14, 1939

is still in effect. This letter does not constitute a no change examination sz
letter .

o

Because section SO0li(c)(3) of the Enternal Revenue Code of 1994 was derived
from and continues, without substantive change, the language of section
101(6) of the Revenue Act of 1938 ("1939 Code") and because our letter of
September 14, 1939 is still in effect, it appears that you and your
constituent units are entitled to exemption as an organization described
in section SOl(c}(3) of the 1934 Code.

Donors may deduct contributions to you as provided in section 170 of the
Internal Revenue Code of 1954 (formerly section 23(0) of the Internal
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The Regents of the Universiry of California
z

Revenue Code of 1938). Bequests, legacies, devises, transfers, or gifts
to you or for your use are deductible for Federal estate and gift tax

purposes as provided in the applicable provisions of sections 2055, 2106,
and 2522 of the Internal Revenue Code of 1954 .

You are not required to file Form 990, Return of Organization Exempt from
Income Tax, because you are a State institution, the income of which is

excluded from gross income under section l15(a) of the Interual Revenue
Code of 1954. —

You are not required to file Federal income tax returns unless you are

subject to the tax on unrelated business income under section 511 of the
Code. If you are subject to this tax, you must file an income tax return
on Form 990—T. This office has not been asked to consider and therefore,
in this letter, we are not determuining whether anmny of your present or

proposed activities are unrelated trade or business as defined in section

513 of the Internal Revenue Code of 1954.

Because this letter could help resolve any questions about your exempt
status, you should keep it in your permanent records.

If you have any questions, please contact the person whose name and
telephone are shown in the heading of this letter.

Sincerely,

Miche])Sm
District Dxrec:or

TOTHL P.03


